Bakgrund och syfte med bystugan

Rubrik

Bakgrund

Ett behov av samlingsplats har funnits länge och till sist vågade man ta steget att göra verklighet av det. Det var ett stort steg för föreningen att helt på frivillig basis, med skänkta medel och materiel genomföra byggaet Därför var det en stor lättnad när medel beviljades från Allmänna Arvsfonden.

En gammal timmerstomme köptes in för 100.000:-. Den plockades ned och sattes upp på plats i Åsmansbo. Kommunen gick in och gav föreningen ett amoterings- och räntefritt lån som betalas av med det föreningsbidrag som föreningen får årligen. Stommen sattes upp under 2010 och 2011 lades grunden till taket.

Projektstödet

När det blev klart med bidrag från Arvsfonden kunde materiel köpas in och taket blev klart inför vintern.

Den 14 april 2012 startar bygget upp igen inför våren. Bygget av bystugan genomförs helt i egen regi av de boeende i området, vilket kommer att engagerar de flesta i föreningen.

Syfte

Syftet med är att i första hand ha en samlingsplats i en Bystuga och i den och dess omgivning genomföra fritidsaktiviteter för att främja gemenskap, kulturell utveckling, generationssamhörighet och förståelse i åldersstrukturer samt intressera såväl boende i byn som andra personer i grannområdet till gemenskap och trevnad.

Mål

Målgruppen är allt från barn, ungdomar till pensionärer, kvinnor och män.

Målet är att människor i byn ska finna större gemenskap, förbättrad livskvalitet, bredare utbud av kultur- och fritidsaktiviteter, befolkningstillväxt samt förbättrad tillgång till lokal service för befolkningen och företagare i området. Kanske utrymme att öppna en kiosk eller café är genomförbart. Barn, ungdomar och vuxna i byn ska ha en gemensam träffpunkt, samt att huset ska fungare för dem med speciella behov.

Projektledare: Bengt Orr

E-postadress: 49bengt@gmail.com

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.05 | 23:06

Tack Marie! Om du har foton från Åsmansbo så får du gärna skicka dem till mig. Mail: chili.anina@telia.com eller via messenger.

...
21.05 | 22:26

Trevlig hemsida! Bra jobbat Annelie
Fina bilder. Har så fina minnen från barndomen.
Roligt att det bevaras!
/Marie dotter till Gun, min mormor Elsie Henriksson

...
06.05 | 15:13

Kontakta Ove

...
02.05 | 14:32

Hej! Jag håller på att kartlägga de föreningar som står registrerade på Hela Sverige Ska Leva/Dalarna. Vem ska jag kontakta? Ove Egilsson står som kontaktperso

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS